Gemeente Súdwest-Fryslân blijft OlieBop beschouwen als culturele instelling.

Vanwege de omzet van het evenement, heeft het college aangegeven dat OlieBop ook als commerciële instelling zou kunnen worden aangemerkt.

 

Het  college heeft echter direct daarbij gezegd dat zij dat niet van plan te zijn, maar Oliebop als culturele instelling te zullen blijven beschouwen. In het kader van de harmonisatie van tarieven, zijn inmiddels nieuwe tarieven vastgesteld. Indien Oliebop als commerciële instelling zou worden aangemerkt, zouden ze een tarief van € 100,- per uur dienen te betalen. We hebben aangegeven dat niet te zullen doen! Er is dus geen sprake van het betalen van een bedrag van € 4.000,- exclusief schoonmaak. Aldus wethouder van o.a. cultuur, Wigle Sinnema.

Verder geeft de wethouder ook aan naar aanleiding van de schriftelijk ingediende vragen van Tonny de Vries(PvdA) dat een dergelijk traditioneel vrijwilligersevenement voor en door Bolswarders behouden moet blijven. Wel vraagt hij zich af of sporthal de Middelzee daarvoor de aangewezen plek kan blijven. De sporthal wordt gerenoveerd en onder andere van een nieuwe (sport)vloer voorzien. Verder houdt OlieBop de sporthal gedurende de populaire kerstvakantieweek bezet, terwijl er dan ook veel vraag is voor sportgebruik. We proberen ook samen met de stichting naar eventuele alternatieve locaties te kijken. Wethouder Sinnema gaat in januari met de Stichting Bolsward Op Podium om tafel.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.