Gemeente start ‘SWF Tichtby’ voor hulp bij de Energietoeslag

BOLSWARD – Op maandag 17 oktober om 14.15 uur is de officiële aftrap van SWF Tichtby in Cultuurhistorisch Centrum De Tiid in Bolsward. Dit is de start van een tour die de gemeente gaat maken onder de noemer SWF Tichtby.

Het doel is om meer inwoners te bereiken en informeren over de Energietoeslag, bespaartips en andere minimaregelingen, door de wijken en dorpen in te gaan. Met dit persoonlijke contact in de buurt van inwoners pakt de gemeente een actieve rol in de aanpak van (energie)armoede.

Inwoners kunnen bij SWF Tichtby langskomen voor informatie en direct hulp krijgen bij het aanvragen van de Energietoeslag. Medewerkers van de gemeente zitten met een laptop klaar. Ook is er regelmatig een Energiecoach aanwezig met tips om energie én geld te besparen of een afspraak te maken voor een gratis thuisbezoek.

De aftrap van SWF Tichtby is op 17 oktober in Bolsward in Cultuurhistorisch Centrum De Tiid. Tussen 14.00 en 16.00 uur kun je daar terecht voor hulp en vragen. Om 14.15 uur zal wethouder Marianne Poelman de opening verzorgen. In de weken en maanden daarna is SWF Tichtby op meerdere plekken in de gemeente te vinden. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, je kunt vrij naar binnen lopen. De koffie staat klaar!

Meer informatie over SWF Tichtby

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.