Gemeente niet blij met windmolenbesluit provincie

Het besluit van Gedeputeerde Staten over het windmolenpark bij de kop van de Afsluitdijk is niet goed ontvangen bij burgemeester en wethouders van SwF.

Dat meldt omrop Fryslan. Het knelpunt voor de gemeente is de combinatie van het park op de vaste wal met het windmolenplan in het IJsselmeer.

Súdwest-Fryslân had al eerder aangegeven voorstander te zijn van een lijnopstelling van turbines langs de Afsluitdijk. Nadat minister Kamp vorig jaar aangaf dat er gekozen werd voor een windmolenpark in het IJsselmeer had de gemeente de hoop en verwachting dat de molens van het kleine park op de kop van de Afsluitdijk in het grote plan zouden worden meegenomen.

Volgens wethouder Gea Akkerman is het op deze manier teveel van het goede en komen er twee grote parken te dicht bij elkaar te staan.

Luister naar de reactie van Wethouder Gea Akkerman (via omrop Fryslan)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.