Gemeente geeft leerlingen Marnecollege studie opdracht

De komende maanden gaan vier VWO-leerlingen van het Marne College uit Bolsward voor de gemeente Súdwest-Fryslân kijken naar welke voorzieningen in de dorpen op het platteland in de toekomst belangrijk zijn en naar wat haalbaar is.

Dit heeft ook te maken met de krimpende bevolkingsomvang op het platteland. Deze opdracht is een mooie manier voor de leerlingen om hun kennis op het gebied van geschiedenis, aardrijkskunde en economie in de praktijk te brengen.
Deze week heeft de gemeente Súdwest-Fryslân de opdracht met de leerlingen besproken. Bij de gemeente is men erg benieuwd naar het resultaat en de kijk van de leerlingen op het voorzieningenniveau. Zij zijn immers de toekomstige gebruikers van voorzieningen. In juni presenteren de leerlingen ons de resultaten van deze opdracht.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.