Gemeente geeft gebrekkige communicatie toe met aanleg slijtagelagen

De gemeente geeft toe dat ze  de bewoners van de Snekerstraat en de Harlingerstraat van extra informatie hadden kunnen voorzien en hun voor de mogelijke overlast moeten waarschuwen bij de aanleg van de slijtagelagen.

Vorige week ontstond er behoorlijke ophef onder de bewoners omdat de bewoners niet via een brief o.i.d op de hoogte waren gebracht van de werkzaamheden die voor veel overlast zorgden

De planning is volgens de gemeente  via verschillende kanalen bekend gemaakt. Daarnaast, zo zegt de gemeente, heeft men in Bolsward tijdig aangekondigd geen auto’s te parkeren langs de genoemde straten, om zo schade te voorkomen.

Maar gezien het warme weer en het effect daarvan op de werkzaamheden, hadden wij de bewoners aan de Snekerstraat en de Bolswarderstraat van extra informatie kunnen voorzien en hun voor de mogelijke overlast moeten waarschuwen zo laat de gemeente via Facebook weten.

Door het warme en droge weer waaide het stof wat in de steenslag zat op. Dit stof bleef in de straten hangen. Door de weinige wind en doordat veel automobilisten zich niet aan de maximum snelheid hielden, heeft deze stof voor overlast gezorgd bij de aanwonenden.

De gemeente heeft geprobeerd dit tegen te gaan door water te sproeien. Dit is maar voor een deel gelukt. Ondanks de getroffen maatregelen vindt de gemeente het jammer dat de werkzaamheden toch voor overlast hebben gezorgd.

Zout strooien

Wanneer de buitentemperatuur nog hoger wordt, bestaat de kans dat de steenslag te diep in de bitumen weggedrukt wordt. Dit kan zorgen voor gladheid. In dat geval gaat de gemeente zout strooien om ongelukken te voorkomen.

Dit kan er voor zorgen dat er een witte waas op de auto komt. Om te weten of dit gaat gebeuren kunt u de Facebookpagina van Súdwest-Fryslân  in de gaten houden.

Kijk voor meer informatie over slijtlagen op de website van de gemeente

 

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.