Gemeente gaat zout en zand strooien op de warme wegen

De hoge temperaturen hebben er toe geleid dat de gemeente woensdag zand en zout wordt gestrooid op enkele wegen in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Voor Bolsward betekent dit dat er morgen zout gestrooid gaat worden op de Harlingerstraat en de Snekerstraat. Door de aanhoudende warmte worden de bitumen zacht en zakt het eerder gestrooid grit te ver in de bitumen weg, waardoor er kans is op gladheid.

De werkzaamheden worden door de gemeente uitbesteed aan de mensen van Loonbedrijf Okkema in Easterein.

Het strooien zal omstreeks 8.30 uur plaats vinden en indien nodig herhaald worden.

Er zijn meer weggedeeltes in de gemeente die last hebben van de warmte. Omdat het hier om stukken gaat die ouder dan twee jaar zijn, heeft strooien met zout niet het gewenste effect en is zand nodig om de grip op de weg te verbeteren (en om te voorkomen dat de bitumen aan de banden blijven kleven).

Hierbij gaat het om de volgende stukken:

– Wons, Noorderlaan. Vanaf Wons tot het viaduct over de A7;

– Makkum, Dominee L. Touwenlaan. Vanaf de rotonde Weersterweg/Suderseewei/Dominee L. Touwenlaan tot Kerkeburen;

– Workum, Trekwei. Vanaf de Eniggaburren tot compoortbord Parrega.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.