Gemeente belangen komt met motie Lytse Marrenplan

Onder het moto “de laatste strohalm” dient Gemeente Belangen donderdagavond een motie in tijdens de gemeenteraadsvergadering over het Lytse Marrenplan.

Onlangs werd bekend dat de gemeente grond wil verkopen die gereserveerd was voor het Lytse Marrenplan. De grond was destijds door de gemeente Bolsward gekocht voor woningbouw maar dat werd door de gemeenteraad van Bolsward teruggedraaid. Na actie vanuit Bolsward kwam het Lytse Marrenplan.

Een plan dat voor verschillende recreatieve was bedoeld zoals wandelen, buiten-zwemgelegenheid en (vroeg) schaatsgebied in de winter.

Gemeente Belangen (GB) vindt dat er verwachtingen zijn gewekt bij de inwoners van Bolsward en geeft aan dat de provincie heeft gesteld in het Streekplan 2007 dat Bolsward wel een impuls op toeristisch
gebied kan gebruiken. Daarnaast vindt GB dat er in of nabij Bolsward geen plek aanwezig is voor kleinschalige recreatie zoals zwem of visplek voor de jeugd.

Volgens GB moet binnen 1 hectare een aantal hiervoor benodigde voorzieningen realiseerbaar zijn en dat aan de Cnossenlaan te Bolsward ter hoogte van Spreeuwenstein hiervoor de mogelijkheden zijn. Tij is er nog genoeg, aldus GB want nog tot het moment van ondertekening is er tijd aanwezig om een conceptakte aan te vullen of te wijzigen.

In de motie draagt GB het college op om in het kader van een mogelijke toekomstige ruil van grond bij de Cnossenlaan te Bolsward, ter hoogte van Spreeuwenstein, één hectare uit te sluiten van de voorgenomen verkoop van 20 hectare en om zakelijke rechten te vestigen op de mogelijk te verkopen grond, grenzende aan de Sneekervaart, in zake een mogelijk toekomstig openbaar pad langs de Sneekertrekvaart.

 

TV

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.