Gemakzuchtig Sc Bolsward verliest van polderbewoners uit Rutten

Sc Bolsward moest na het behalen van de tweede periode vorige week in en tegen De Blesse de competitie weer hervatten met een uitwedstrijd tegen de polderbewoners van RKO uit Rutten.

En zo ook het zaterdagteam is het poldervoetbal en Sc Bolsward geen gelukkige combinatie. Eerst verspeelde Sc Bolsward al het binnen halen van die periode uit tegen FC Kraggenburg en nu waren de vechtjassen van RKO te veel voor Bolsward. Met als resultaat een 2-0 nederlaag.

Al dient gezegd dat trainer Marc van Hiel niet zijn beste elf in het strijdperk gooide. Spits Paul Huisman(terug van een blessure) en spelverdeler Thomas Jan van der Zee hij had een lichte kwetsuur aan z’n arm, begonnen op de bank. Terwijl Rudy Brouwer de geblesseerde Sean Noorman verving. Dennis Niemarkt opnieuw een kans kreeg zich weer te bewijzen in het team, maar niet gelukkig was met zijn acties.
Sc Bolsward begon in het begin even goed aan de wedstrijd met kansen voor Özgur Akkus, de doelman van de thuisclub redde twee keer en de laatste inzet met zijn voet. Lorenzo Lemmers werd weer met alle middelen bestreden, waaronder een knietje in de rug, de nooit klagende en altijd fair spelende Lemmers wordt bijna nooit in bescherming genomen door de arbiters van dienst.

Na de begin periode nam het keihard werkend team van de thuisclub het initiatief enigszins over, ook al omdat het achterin bij de Bolswarders lang niet goed stond. Het leverde de 1-0 voorsprong op, ook al omdat doelman Tolga Demirci wel heel makkelijk werd gepasseerd bij de eerste paal.
Na de thee kwam Sc Bolsward strijdlustiger uit de kleedkamers. Een corner vanaf rechts van Özgur Akkus werd snoeihard ingekopt door Maxim Mulder, maar helaas langs de verkeerde kant van de paal. De thuisclub zag het gevaar en ging net als de wedstrijd in Bolsward zich bezig houden met blessures voorwenden en de bal zover mogelijk het dorp in jagen. Sc Bolsward was zelfs zo naief om te stoppen met voetbal toen weer een RKO speler op de grond lag en de thuisclub gewoon door ging en bijna doel trof.
Die 2-0 kwam er alsnog. Tom Bleeker had de bal gewoon achter kunnen laten gaan, maar wilde zijn tegenspeler uitspelen. Hij kon het alleen nog herstellen door een overtreding te begaan. RKO mocht vanaf 11 meter proberen Demirci te passeren. Dat lukte 2-0. De wedstrijd was gespeeld. Jammer was het dat toen pas de ‘voetballers’ Thomas Jan, Paul Huisman en Sahan Demirbas werden ingezet.

Dat de verder prima leidende scheidsrechter Keller geen minuut bij telde en de altijd keurige Harun Ergöz twee keer geel gaf, dus rood, wat overdreven over kwam.
Maar voetbal is ook strijd en vechten voor resultaat en dat hadden de polder bewoners goed begrepen, dus was de overwinning verdiend !

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.