Gemak en uitstraling met een nieuwe vloer

Het mooie bankstel, grootmoeders kastje en de hippe lamp zorgen onder andere voor de sfeer in huis, maar vergeet de vloer niet. Een vloer kan de woonkamer bijvoorbeeld een robuuste uitstraling geven of juist een industriële. Geen zin in een geheel nieuwe vloer? Dan kun je kiezen voor een coating over je bestaande vloer.

Een vloercoating wordt vaak aangebracht over bestaande vloeren. Soms is dit nodig omdat de toplaag na jaren intensief gebruik versleten is, maar ook kan het zo zijn dat je je huidige vloer niet meer mooi vindt. Het aanbrengen van een coating is een redelijk snel proces waarbij een laag van maar een millimeter wordt aangebracht. Met deze laag heb je de mooie uitstraling van een gietvloer weer terug. Alle kieren en naden worden weggewerkt en je vloer kan weer een stootje hebben. Een relatief goedkope manier om toch een nieuwe vloer te realiseren. De coating kan zelfs over een houten vloer. De bestaande vloer wordt zo alleen maar sterker. Met een transparante coating behoud je de sfeer van de houten vloer optimaal, maar er zijn ook allerlei kleuren mogelijk. Ook kunnen er logo’s of andere patronen in verwerkt worden, wat veel voorkomt bij bedrijven, kantoorpanden en winkels.

Een houten vloer van pvc met visgraatmotief

Toch liever een mooie vloer met een visgraatmotief? Dan zijn Pvc vloeren een mooie oplossing. Pvc blijft altijd in ontwikkeling en wordt daarom constant verbeterd. Alle designs zijn tegenwoordig mogelijk en volgens de laatste mode. Van een mooie visgraat in een houten look, tot designs die op beton lijken. Voor elke smaak en voor elke sfeer is er wel een pvc vloer. Pvc kan in elke ruimte, ook in de keuken, want het materiaal is waterbestendig. Een ander voordeel wat zeker niet vergeten mag worden is dat pvc vloeren geluiddempend zijn. Als er boven een speelgoeddoos wordt omgekieperd, of er zijn onderburen die normaal snel voetstappen horen, dan is dat minder goed te horen dan wanneer je bijvoorbeeld laminaat hebt liggen. Ook als je een grote woonkamer hebt, wordt de echo hierdoor minder. Ga je liever toch voor een strak en modern uiterlijk, dan is de gietvloer de perfecte vloer.

Een nieuwe vloer met een betonlook

De gietvloer is een echte blikvanger. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer met de hand in verschillende lagen over de ondervloer gegoten. Zo ontstaan er geen naden en kieren waardoor schoonmaken een eenvoudige klus wordt. In de keuken is deze vloer dan ook zeer geschikt. Naast hygiëne, heeft een gietvloer als kenmerk dat deze brandveilig en anti-allergisch is. Een ideale vloer voor kleine kinderen en huisdieren. Voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is de gietvloer ook geen probleem. Wat dan aan te raden is, is een antislip gietvloer aan te laten leggen om valpartijen te voorkomen als er water op de vloer terecht komt.

De gietvloer betonlook is een variant die je steeds vaker in woningen tegenkomt. De ruimte krijgt met deze vloer een robuuste uitstraling met een natuurlijk karakter. De naam zegt het al, het is een vloer met het uiterlijk van beton, maar er wordt geen beton in verwerkt. Er wordt een mix van kleuren gebruikt, waardoor er een speels effect wordt gecreëerd. Zo krijgt de vloer een unieke uitstraling van beton, maar dan met de voordelen van een gietvloer. Deze vloer is zeer geschikt om over vloerverwarming te leggen omdat de gietvloer maar een dunne laag is. Hierdoor wordt de warmte snel verspreid door het huis en wordt de ruimte op een energiezuinige manier verwarmd.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.