Gehandicapte niet meer welkom bij Schettense kaartvereniging (ingezonden)

De gehandicapte Annelies Koster is telefonisch medegedeeld niet meer welkom te zijn op de klaverjasavonden van de Schettense kaartvereniging.

De reden hiervan is dat ze aan de ziekte sca (spino celeberaire ataxie) lijdt. Deze ziekte veroorzaakt een bepaalde vertraging aan de fijne motoriek en dit zou volgens sommige leden van invloed zijn op het verloop van de avond Dat er verschillende niveau”s zijn is logisch en begrijpelijk, maar bespreek dit
met betrokkene en deel niet telefonisch mee, niet meer welkom te zijn.

Een van de slogans van de vereniging is dat het plezier en het leren van het kaartspel groter moet zijn dan de overwinning.Het plezier wat Annelies aan de avonden beleefde was groot het is daarom diep triest dat op grond van een handicap bepaalde leden worden uitgesloten.

H de Groot
Bolsward.

—————

In het kader van hoor wederhoor hebben wij contact opgenomen met de Schettense kaartvereniging.

Albert Reinsma van de Schettense Kaartvereniging laat als reactie op deze brief aan TV Bolsward weten dat het voor de groep kaarters een moeilijke keus is geweest die niet zomaar even is genomen. De beslissing is uiteindelijk genomen doordat een aantal leden uit het dorp zelf hadden aangegeven het moeilijk te vinden hoe ze moeten omgaan met de handicap van Annelies. Door haar ziekte is de communicatie moeilijk en is een gesprek voeren lastig. Hierdoor hadden een aantal kaarters uit Schettens aangegeven niet meer te zullen komen. Het zou dan om zo’n 4 kaarters gaan en dat is zo’n 25 % van het aantal leden. En omdat het een kaartclub is uit Schettens en Anelies niet uit het dorp komt, heeft men uiteindelijk deze keus gemaakt zodat de groep uit Schettens wel blijft komen.

Ook geeft Reinsma aan dat aan mijnheer De Groot nog was verteld dat het onderwerp nogmaals in de groep zou worden voorgelegd en dat na die bespreking er nog contact zou worden opgenomen met De Groot. Hij betreurt het dan ook dat deze brief wordt verzonden nog voor dat gesprek heeft plaats gevonden.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.