Geflatteerde nederlaag Sc Bolsward in en tegen Delfstrahuizen.

Het was smullen voor de talrijke toeschouwers op sportpark de kampen op tweede paasdag, in een aantrekkelijke wedstrijd waar twee ploegen vol voor de winst speelden met spectaculaire momenten voor beide doelen.

Al in de eerste 10 min waarin de thuisclub vol gas begon waren er zeker al vier doelrijpe kansen te tellen en SC Bolsward goed weg kwam in de beginfase, maar in de 14 min komt Delfstrahuizen op voorsprong Sjoerd de Haan klopt zijn directe bewaker op snelheid en zet de bal goed voor van af links de spits van de thuisclub tikt de 1-0 binnen. De thuisclub geniet maar kort van de voorsprong twee minuten later bracht Alexander Wiersma de stand weer gelijk. Hierna blijven beide ploegen vol op de aanval spelen met kleine kansen voor zo wel de gasten als de thuisploeg.

Net voor de pauze als de eerste toeschouwers de lange reis van het achterveld naar de kantine willen ondernemen komt SC Bolsward op voorsprong het is wederom Alexander Wiersma die scoort, na een fraaie diepte pass: 1-2.  Maar nog geen minuut later is het alweer gelijk een 2-2 ruststand derhalve.

De tweede helft is nog maar enkele minuten oud als de thuisclub nu op voorsprong komt, een goed genomen vrije trap werd terug gekopt en vervolgens ingekopt door Tony Bongaerts
3-2.

Delfstrahuizen drukt nu door en in de 60 minuut werd opnieuw een kopbal fataal voor de Bolswarders: 4-2. Het pleit voor het team van trainer Hielke Schrale dat ze niet bij de pakken neer gingen zitten en deden er nog een schepje bovenop via wissels en meer risicowerdDelfstrahuizen verder terug op eigen helft vast gezet.Bart Gietemabrengt in de 74 minuut de spanning weer terug in de wedstrijd,uit een goed genomen vrije trap kopt hij de 4-3 binnen.

Lang geniet SC Bolsward niet van de aansluit treffer, omdat in de 77 minuut Delfstrahuizen de marge weer op twee doelpunten zette was de wedstrijd in feite gespeeld. Dat de thuisclub zelf de score uitbreide tot 7-3 was alleen nog van belang voor het wedstrijdformulier.
Zaterdag a.s. wacht de derby in en tegen koploper Nijland en misschien kan SC Bolsward voor een verrassing zorgen…?