Geen windmolens langs Afsluitdijk

Er komen geen windmolens in lijnopstelling langs de Afsluitdijk maar het wordt een windmolenpark voor de Friese IJsselmeerkust.

Dat heeft minister Henk Kamp van Economische Zaken laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Hij schrijft hierin dat dit de enige manier is waarop de provincie op tijd kan voldoen aan de taakstelling in het Energieakkoord.

Verder laat de minister in de brief weten:”Ik heb over deze voorkeur gesproken met de provincie en aangegeven dat tijdige realisatie van de 6000 MW op land voor mij voorop staat”.

Voor plaatsing in lijnopstelling moet er volgens Kamp een nieuw besluitvormingsproces worden opgestart en hij vindt dat een te groot risico omdat daarmee een tijdige realisatie van het Energieakkoord in 2020 in de knel kan komen.

Wethouder Gea Akkerman laat weten teleurgesteld te zijn. Windpark Friesland is juist tevreden over het besluit van de minsiter.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.