Geen verblijfsvergunning voor familie Todorovic

Het Servische gezin Todorovic, welke jaren in Wûnseradiel en Bolsward woonde, wordt definitief Nederland uitgezet.

Het gezin verbleef in totaal 17 jaar in ons land en probeerde nu een verblijfsvergunning te krijgen door een beroep op het kinderpardon te doen. Maar de rechter wees het verzoek af omdat het gezin enkele jaren geleden kortstondig en vrijwillig terugkeerde naar Servië. Het gezin, welke nu in Emmen woont, vertrok in 2011 vrijwillig terug omdat ze door administratieve redenen buiten het generale pardon vielen.

Vader Radisa Todorovic was in Bolsward bekend als de accordeonist van Jumbo. Bijna dagelijks was hij te vinden bij de supermarkt om daar zijn muziek te spelen.

In september 2011 gaf Bolsward een groots afscheidsconcert voor de familie en werd geld ingezameld voor een goede terugkeer. Groot was dan ook de verbazing toen na twee maanden vader Todorovic weer in Friesland verscheen en om hulp vroeg bij Stichting Vluchtelingenzorg Wûnseradiel. Todorovic beschikte over papieren welke het reizen tussen Servië en Nederland mogelijk maakte.

Later vluchtten ook moeder en zoon terug naar Nederland. Nu vanwege de discriminatie die het Romagezin in hun thuisland ondervond. Maar door die tijdelijke en vrijwillige  terugkeer naar Servië kon men nu geen permanente verblijfsvergunning krijgen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.