Geen promotie voor waterpolo dames

FRANEKER – Afgelopen zaterdag zijn de dames van Bolsward/Franeker tijdens de nacompetitie er niet in geslaagd om te promoveren. In een mooi en boeiende wedstrijd waren het uiteindelijk de dames van De Reest uit Meppel die wonnen.

In een sfeervol Bloemketerp in Franeker moesten de dames van Bolsward/Franeker nog eenmaal aan treden. Dit maal was de inzet promotie. De dames die uiteindelijk tweede werden in de reguliere competitie moesten het opnemen tegen De Reest uit Meppel. De Dames uit Meppel waren er opgebrand om niet te verliezen en kwamen dan ook goed uit de startblokken. Al snel keek Bolsward/Franeker tegen een 2-0 achterstand aan. De verdediging had geen antwoord op de sterk spelende midvoor van Meppel. Doordat Meppel voor de rest onzorgvuldig voor de goal was wisten ze echter de voorsprong niet te vergroten. Met een van de spaarzame acties was het uiteindelijk Fokeline Walburg die de aansluitende treffer maakte.

In de tweede periode wist gelukkig Bolsward/Franeker al binnen 20 seconden de gelijkmaker in het goal te leggen. Met een mooi geplaatst schot in de kruising was het Hilda Vellinga die de keeper van Meppel kansloos liet. Maar lang kon Bolsward/Franeker hier niet van genieten. De Reest wist onder andere door een vlammend afstandschot de keeper van Bolsward/Franeker te verassen. Ook in deze periode was het duidelijk dat De Reest de bovenliggende partij was.

Met een 5-3 achterstand in de derde periode was het duidelijk dat Bolsward/Franeker anders moest gaan spelen. In deze periode was het Julia Gerritsma die vanuit een mooi opgezette man-meer aanval wist te scoren. Maar nog steeds had Bolsward/Franeker geen antwoord op de midvoor van Meppel. Het was dan ook wederom Meppel die de vierde periode met een voorsprong begon.

In de vierde periode leek de wedstrijd wel gespeeld met een 7-4 achterstand. Echter de dames van Bolsward/Franeker lieten nog even zien dames de achterstand omzetten in een 7-7 gelijk. Echter door een overtreding op Anne-Nynke die niet werd bestraft kon Meppel weer in de aanval. Door deze aanval goed uit te spelen maakte Meppel de 8-7. Met nog ongeveer 30 seconde op de klok konden de dames van Bolsward/Franeker er misschien nog een gelijkspel uit halen. Julia Gerritsma probeerde het nog met een afstandschot. Deze werd geblokt waardoor Meppel met een counter uiteindelijk de wedstrijd met 9-7 wist te winnen.

De dames van Bolsward/Franeker kunnen echter terug kijken op een mooi seizoen. Helaas nemen een aantal spelers afscheid waardoor de toekomst van de dames onzeker wordt. Dus lijkt het jou iets om deze fantastische sport te willen beoefenen en ben je 16 jaar of ouder kom dan gerust een keer mee trainen. En het is echt niet zo gemeen als iedereen zegt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.