Geen nieuwe gemeente met Bolsward

Een aparte Greide-gemeente, die door de initiatiefnemers al “It Griene Hert” werd genoemd, is volgens burgemeester Hayo Apotheker van de gemeente Súdwest-Fryslân niet aan de orde.

“Littenseradiel heeft een aantal herindelingsvarianten gemaakt” aldus Apotheker dinsdagmiddag op het gemeentehuis in Sneek, “en daar hoort de variant It Griene Hert met de gemeente Bolsward, de voormalige gemeente Wûnseradiel en een deel van Littenseradiel niet bij”.

Littenseradiel heeft ten aanzien van de herindeling van de gemeente 23 inspraakavonden georganiseerd waarop de inwoners van de betreffende dorpen hun voorkeur kenbaar kunnen maken. Zowel in Easterein als in Winsum dook (met grote meerderheid) de variant It Griene Hert op, een aparte gemeente met als hoofdplaats Bolsward, die zou moeten bestaan uit de gemeenten Bolsward, de voormalige gemeente Wûnseradiel en (een deel van) Littenseradiel. In mei volgt de eindrapportage van L’diel aan onder meer Leeuwarden en Súdwest-Fryslân en niet eerder dan vanaf dat moment gaat er naar de keuzes van de dorpen worden gekeken, zodat op dit moment een eventuele nieuwe gemeente niet aan de orde is.(via Groot Sneek)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.