Geen financiële problemen bij Omroep Súd west

De Omroep Súdwest verkeerd niet in financiële problemen, dat zegt Paul Bieze, voorzitter van de lokale omroep van Súdwest Fryslân.

Bieze laat TV Bolsward weten dat er geen enkele cent aan schulden is en er een gezonde balanspositie is.  Het probleem is volgens Bieze dat men met een veel te laag budget een veel grote taak krijgt opgelegd. “Wij worden nu ingehaald door de, met name bij de radio, verouderde apparatuur die ver over de levensduur is en waarbij in de oprichting in 2012 geen rekening is gehouden met investeringsbijdrage vanuit de Gemeente”: Aldus Bieze.

Van de minimale omroepbijdrage vanuit Den Haag, €1,30 per huishouden, gaat volgens Bieze bijna 50% al op aan bijdrage aan de OLON, BUMA STEMRA, Gemeentelijke belastingen en het Agentschap Telecom. Bieze:”Van het overige bedrag moeten we nog de huur, elektra, verzekering en Ziggo betalen. Voor de doorgifte van het radio en TV signaal moet jaarlijks enkele duizenden euro’s betaald worden.

“Maar aan de positieve kant, we hebben de afgelopen 3 jaar keihard gewerkt aan verbetering en uitbreiding van het programma aanbod.Met succes want inmiddels hebben we vanaf 2012 met 200 kijkers per week nu gemiddeld bijna 70.000 kijkers per week”: Verteld Bieze.

Omroep Súdwest is door de OLON erkend als streekomroep en is nu aangesloten bij alle major suppliers als KPN, Vodafone, Tele2, Telford, Glasnet en dat betekend automatisch meer spreiding. Dus de komende weken gaat ons bereik van circa 56000 huishoudens omhoog naar circa 160.000 huishoudens in Friesland.

Ook inkomsten voor 2016 zien er volgens Bieze beter uit:”Maar je moet eerst een kijkerspubliek opbouwen en dan kan je pas adverteerders benaderen”.

Volgende week donderdag zal de omroep in hun live uitzending alle feiten weergeven.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.