Geen asielzoekercentrum in voormalig klooster Witmarsum

Er komt geen asielzoekerscentrum in het voormalig klooster van Witmarsum. Vastgoedontwikkelaar Tom Genee trekt zich terug uit de plannen om in Witmarsum vluchtelingen op te vangen.

De ondernemer kocht het gebouw begin dit jaar aan om er asielzoekers in onder te brengen. Dat zouden er in eerste instantie driehonderd worden maar nadat het dorp duidelijk had laten weten dat dit teveel werd, bracht het Coa dit terug naar tweehonderd.

Naast de opvang van asielzoekers was het noodzakelijk dat er ook ruimte kwam voor het personeel van het Coa. Die wilde Genee onderbrengen in het voormalige gemeentehuis van het dorp. Toen eigenaar Frisia Invest aangaf hieraan niet mee te willen werken, besloot Genee zich terug te trekken. Hierdoor gaat de aankoop van het voormalige klooster aan Genee ook niet door.

 I.v.m. nieuwe ontwikkelingen omtrent het AZC Witmarsum gaat de commissievergadering Bestjoer en Finânsjes van de gemeente Súdwest-Fryslân morgenavond 19 april niet door.

Foto: © Aise van Beets

 

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.