Geef Ierse klusjesmannen geen werk

De politie waarschuwt weer voor de zogenaamde Irish Travellers, oftewel Ierse klusjesmannen.

© Facebook Politie de Fryske Marren

De afgelopen dagen zijn er in de regio Fryske Marren diverse meldingen geweest over Engelstalige klusjesmannen, ook wel Irish Travellers genoemd. Omdat de klusjesmannen vaak door grote delen van het land reizen is de kans ook groot dat ze in onze regio hun diensten aanbieden.

Deze klusjesmannen gaan deur aan deur om diverse diensten aan te bieden. Het klinkt in eerste instantie als een mooi en goedkoop aanbod. Maar als de klus geklaard is blijken de werkzaamheden vaak slecht uitgevoerd en blijkt ineens de afgesproken prijs hoger te zijn dan in eerste instantie afgesproken. De klusjesmannen proberen vervolgens op een agressieve en intimiderende manier het geld te krijgen.

Strafrechtelijk zijn dit zeer lastige zaken om te bewijzen en moeten vaak civielrechtelijk worden opgelost.
De klusjesmannen zijn vaak achteraf ook niet meer te vinden omdat ze door heel Europa rondreizen. De politie waarschuwt dan ook om geen klusjes aan te nemen van deze klusjesmannen.

Ook wil de politie graag weten als ze bij u langs komen. U kunt hiervoor 0900-8844 bellen. Als u zich onveilig voelt bel dan direct 112.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.