Gebroken glas vervangen

Doordat in 2006 de manier van harden een nieuwe techniek was en de Broerekerk één van de eerste plaatsen was waar gebogen glas in kwam te zitten,  ging het destijds mis en brak een groot deel van de glazen panelen al vrij snel.

Maar ook de nieuwe panelen bleken nog niet goed genoeg te zijn. Vandaar dat de firma Octatube uit Delft besloot eerst onderzoek te gaan doen naar de oorzaak van het breken. Bij verschillende glasbedrijven in Europa werd één gebogen paneel besteld en werd bekeken welk paneel het beste zou zijn. Dit bleek een Italiaans bedrijf te zijn. Een aantal van deze panelen werden in 2009 al geplaatst en zijn na een aantal warme zomers nog niet gebroken. Vandaar dat nu ook de resterende 24 gebroken panelen worden vervangen.

De panelen worden met behulp van een kraan van BKF van en op hun plaats getild, De verwachting is dat men eind deze week de panelen heeft verwisseld.

(meer foto’s)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.