Gebiedsborden nu of nooit

GemeenteBelangen TotaalLokaal wil dat het College van Súdwest-Fryslân samen met buurgemeente Gemeente De Fryske Marren haast maakt met de realisatie van de ‘gebiedsaanduidingsborden”.

Deze grote borden van 4 bij 3 meter hebben als doel om weggebruikers te wijzen op de aantrekkelijkheid van het Nationaal Landschap Zuidwest-Friesland. Imiddels bestaat al 10 jaar de wens voor de realisatie hiervan.

De borden zijn landelijk een groot succes en kunnen onder voorwaarden door de ANWB worden geplaatst langs snelwegen. Er is één voorwaarde:” een gebiedsbord mag uitsluitend worden geplaatst langs een rijksweg als deze door of langs een Nationaal Landschap loopt of daaraan grenst”. En dat is hier het geval. Wat dat betreft moet het kunnen en gebeuren en het liefst voor 1 januari 2018. De start van Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Tegenwoordig varen wij bijna blind op navigatiesystemen in de auto. Daarbij kunnen de borden bijdragen aan het gevoel voor ‘locatie’ als men langs het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland rijdt. De borden fungeren als een kapstok voor informatie over het landschap.

Wethouder Durk Durkz van de Gemeente Fryske Marren heeft dinsdag in IJlst op de jaarlijkse bijeenkomst Ambassadeurs Nationaal Landschap aangegeven samen met enkele ambassadeurs te kijken naar de mogelijkheden. “Dit is een mooi moment voor wethouder Maarten Offinga om ook aan te schuiven bij dit overleg”, aldus Peter Wallinga fractievoorzitter van GemeenteBelangen Totaal Lokaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *