Gastles dierenarts groot succes

Dinsdag gaf dierenarts Jan Siebren Duiven, werkzaam bij Veeartsenpraktijk ‘It Griene Hert’ uit Wommels, een aantal gastlessen op de vier basisscholen van Bolsward.

In totaal 280 leerlingen van de groepen 5 en 6 kregen informatie over gezondheid, voeding, verzorging en huisvesting van dieren. De gastles was bedoeld als voorbereiding op het educatieve programma op Bolletongersdei.
Het thema van de les was “Van gras tot glas”. Duiven gaf een powerpoint presentatie en liet een film zien. Daarna mochten de kinderen vragen stellen en dat heeft de dierenarts geweten want direct bij de eerste school liep de gastles al uit, zo enthousiast waren de kinderen.

Op Bolletongersdei gaan de leerlingen de markt over en kunnen vragen stellen aan 23 leerlingen van het Nordwin College uit Sneek en informatie verzamelen bij de standhouders op het gebied van veeteelt.

 

(foto via St Maartenschool)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.