Gastdocenten Marnecollege vertellen over transplantatie

Deze week zijn er op het Marne twee gastsprekers die vertellen over hun orgaantransplantatie.

Dinsdag vertelde Klaas Elling op indrukwekkende wijze aan klas 2HA over zijn harttransplantatie. Op 53-jarige
leeftijd werd deze topfitte oud-docent van de één op de andere dag onwel en bleek hij een hartritmestoornis te hebben. Na drie zware jaren waarin hij onder andere een ICD (interne defibrillator) en een kunsthart heeft gehad kreeg hij in 2006 een harttransplantatie.

Met zijn nieuwe hart kan hij alles weer, zelfs net zo fanatiek sporten als voorheen. Na zijn operatie is hij gastpreker geworden bij de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS) en vertelt hij op scholen zijn verhaal.
Biologie-docent Durk Houtsma heeft dhr. Elling en Ap de Boer (levertransplantatie) uitgenodigd om in zijn klassen te vertellen over orgaantransplantatie en donorschap

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.