Galamaweide Hennie 1 mooiste kalf op Bolletongersdei keuring

Bolsward – In allerijl werd woensdagmiddag besloten de kalverkeuring van KFC ,De Twaling’, vanwege de slechte weersvooruitzichten, te verplaatsen naar de rijhal van de Hanzeruiters op Laad en Zaad. ,,Wy wiene bliid dat it  sa koe”, merkte voorzitter Jentsje Bootsma van ,De Twaling’ donderdagmiddag op. ,,Mar it wie it doel net.”

De samenwerking tussen de Stichting Bolletongersdei en De Twaling had er immers toegeleid dat de kalverkeuring weer terugkwam op Bolletongersdei. Weliswaar niet in het centrum, maar overdekt op het Arrivaterrein. Een locatie die in overleg met de gemeente SWF was vastgesteld. ,,In keuring moat oerdekt wêze, miende Bootsma. Dat heeft niet alleen te maken met de veterinaire eisen, maar ook met de keuring: de kalveren zijn ’s morgens gewassen, schoongemaakt en geschoren. Bovendien moeten de voorbrengens er pico bello uitzien. ,,Dat kin net as wy bûtendoar keure moatte.”

De twee juryleden, Jaap Jacobi en Klaas Wietsma, keurden in totaal 47 kalveren, verdeeld in twee rubrieken: oude en jonge kalveren.  Bij de oudere kalveren werd Ypko Gelske 139 van R. Schaap, Ypecolsga kampioen en bij de jonge kalveren ging de titel naar Galamaweide Hennie 1 van de VOF Galamaweide uit Oudega, DFM. In een finaleronde werd laatstgenoemd kalf tevens algeheel kampioen.

Uitslagen, oude kalveren, kampioen: Ypko Gelske 139, van R. Schaap, Ypecolsga. Reservekampioen: Delene van Mts. R. en H. Huitema, Gauw.

Jonge kalveren, kampioen (tevens algemeen kampioen), Galamaweide Hennie 1, van VOF Galamaweide, Oudega, DFM. Reserve-kampioen: Ypko Ageeth Fil van R. Schaap, Ypecolsga.

Beste bedrijfscollectie: R. Schaap, Ypecolsga. Beste voorbrenger: Swis 15 met Willeke van der Goot, Sondel. Mooiste toilet: Galamaweide Frida met Frida van der Horst, Oudega, DFM.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.