Ga jij ook voor een groene geveltuin?

Afgelopen jaar zijn er weer heel wat geveltuinen en groene voortuinen bij gekomen in onze gemeente. Dat komt mee door de pilot “Groene voortuinen” met woningbouwvereniging Accolade. Afgelopen herfst bood de gemeente samen met Accolade huurders in de Partuur- en Pripperstraat in Sneek een groene voortuin aan.

Pilot “Groene voortuinen”

De gemeente ging in de Partuur- en Pripperstraat met het riool bezig. Zo kwam het idee: waarom niet gelijk de hele straat groener maken? Dan heb je na een stortbui minder snel last van wateroverlast, het is goed voor de bijen en staat ook nog mooier. Accolade vond het een goed plan en daarom kwam er een oproep.

Bewoners van vijftig huurhuizen reageerden enthousiast op de oproep. Donker Groen legde de groene voortuinen aan. Ze werden geholpen door leerlingen van praktijkonderwijs De Diken. Wat een superhulpen waren dat! Eén leerling fietste ’s avonds nog met zijn ouders door de straat, zo trots was hij op het resultaat.

Geveltuinenactie

Verder legden verschillende hoveniers weer zo’n zestig geveltuinen aan, verspreid over de hele gemeente. Onze geveltuinenactie heeft nu al 418 geveltuinen opgeleverd, in 21 dorpen en steden. Op naar de 500!

Grenst jouw gevel aan de openbare weg en wil je een gratis geveltuin aanvragen? Mail dan naar steenbreek@sudwestfryslan.nl.

Of heb je al een geveltuin en ben je er blij mee? Haal dan vooral je buren over om er ook eentje te nemen, want: samen kunnen we de gemeente mooier en groener maken.

Bron: gemeente Súdwest-Fryslân

Share this article

Author

Bessie Cooper
Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.