G-Voetbal Bolsward blijft groeien

Zaterdag was een bijzondere dag voor het g-voetbal van sc Bolsward. Het was niet alleen de laatste wedstrijddag van het seizoen maar het promotiebord voor het g-voetbal werd in gebruik genomen.

Op het bord laat de Bolswarder voetbalclub weten er ook te zijn voor voetballers met een beperking. In de tweeënhalf jaar dat het g-voetbal in Bolsward is zijn er inmiddels twee teams voor voetballers met een beperking. Ook het tweede team gaat volgend jaar de competitie in en dat is iets waar de leiders en trainers van het g-voetbal trots zijn.

René Bootsma, één van de twee leiders:”Met dit bord willen we aan andere voetbalverenigingen laten zien dat de drempel om g-voetbal aan te bieden helemaal niet groot is”. Volgens Bootsma is het niet moeilijk om te starten, zeker financieel niet omdat er voldoende fondsen zijn die het ondersteunen.

Los van de fondsen heeft sc Bolsward ook een aantal grote sponsoren aan zich weten te binden die het voor de club gemakkelijker maken om deze doelgroep te laten voetballen. Met name voor het uitwedstrijden zijn de sponsoren noodzakelijk. Om de spelers bij die wedstrijden te krijgen is men afhankelijk van vervoer en dat wordt mede door de sponsors mogelijk gemaakt. Hierdoor kunnen onder andere de busjes gehuurd worden. Maar ook om alles te kunnen bemannen qua trainers in het kader van opleiding is geld nodig en dat is op deze manier mooi opgelost:”Aldus Bootsma.

Voor nu is Bootsma tevreden en beziet hij de gestage groei met een goed gevoel. Wellicht dat als het blijft groeien dat er meer geld nodig is voor het opleiden van geschoolde trainers maar voor nu staat het staat het prima en dat willen we door dit bord laten zien. Op die manier kunnen bezoekende clubs die nog geen g-voetbal hebben zien dat het kan en goed gaat in Bolsward met deze groep voetballers en wellicht dat het deze clubs op een idee brengt om ook te starten met g-voetbal. Bootsma:”Wat wij kunnen kan een ander ook, het is gewoon een kwestie van kopiëren en handen uit de mouwen steken en dan kun je in een korte tijd veel bereiken”. Sc Bolsward hoopt op deze manier dat er meer clubs komen die g-voetbal gaan aanbieden zodat er een brede competitie ontstaat in Friesland.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *