G-Team sc Bolsward naar slotdag Special Olympics

Het was vroeg op zondagmorgen 3 juli. Dankzij het Special Sporters Fonds en Arriva Touringcars werden de G-spelers/speelsters getrakteerd op een geheel verzorgd dagje uit naar de slotdag van de Special Olympics in Wijchen.

Leider en organisator van het G-voetbal Gerard Boomsma had flink uitgepakt. Hij had 28 lunchpakketten klaar staan voor de reis, en via zijn contacten bij Arriva en de SSF ook nog de spelersbus van de SC Heerenveen geregeld. Prima de Luxe. En dan bedoel ik de bus en de prestaties van Gerard.

Om tien uur kwam het gezelschap in Wijchen aan op het complex van Sportclub Woezik, waar een nationaal toernooi van G-teams aan de gang was. Op twaalf speelvelden speelden in totaal 72 teams in drie dagen om de hoofdprijs. De spelregels waren iets anders dan bij het reguliere G-voetbal. Zo werd er niet ingegooid, maar ingeschoten vanaf de zijkant, net zoals bij het zaalvoetbal. De wedstrijden duurden 2 x 10 minuten. De Bolswarders bleven hier twee uur kijken en kregen nogmaals een lunchpakket, dus de inwendige mens was prima verzorgd deze dag.

Daarna reed de bus naar een sporthal in Wijchen, waar onder andere een judo-toernooi aan de gang was.

Judo is een sport waar discipline samengaat met explosiviteit en concentratie. Met name goed voor iemand met een autistische aandoening, maar je zag ook veel mensen met andere handicaps. Heel leerzaam en leuk om te zien.

Vervolgens reed de bus naar een manége om de verrichtingen van mensen met een handicap op het hippische vlak te bewonderen. Men schrok zich rot. De bus van SC Heerenveen (overigens in eigendom bij Arriva Touring) oogt nogal imposant en er kwam meteen iemand van de organisatie, of we ons niet van te voren konden komen melden. Maar goed, we waren welkom. Op de manége waren de meeste activiteiten al achter de rug en bij de meeste mensen van SC Bolsward was de harde schijf van indrukken opdoen wel zo’n beetje vol.

Men vervoerde ons weer luxe en geruisloos richting het Friese. Bij Joure werd er tot slot stil gehouden bij een restaurant met een grote M als uithangbord ter afsluiting van een heel drukke, maar gezellige dag.

Dank aan chauffeur Jan van Arriva, Gerard Boomsma en René Bootsma voor de organisatie en al de andere begeleiders en vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.