Fryslân koerst op meer laadpunten elektrische auto’s

Afgelopen week tekende gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder namens provincie Fryslân de samenwerkingsovereenkomst met Friese gemeenten voor uitbreiding van het elektrisch laadnetwerk voor personenauto’s in de openbare ruimte. Het is een belangrijke stap naar een volledig dekkend laadnetwerk voor de provincie Fryslân dat de komende jaren verder uitgebreid gaat worden.  

Het doel is om voor eind 2023 zevenhonderd publieke laadpalen toe te voegen aan het bestaande laadnetwerk in de provincie Fryslân.

Gewoonlijk heeft zo’n laadpaal twee laadpunten. Een volledig netwerk van openbare laadpunten zorgt ervoor dat elektrisch rijden voor iedereen mogelijk wordt. Veruit de meeste laadpalen in Fryslân zijn privaat eigendom.

Friese gemeenten machtigen de provincie om de aanbesteding te organiseren, door de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. De aanbestedingsprocedure loopt en naar verwachting is begin november bekend welk bedrijf de publieke laadpalen levert en plaatst.

“Er moet en zal de komende jaren veel gebeuren. Daarmee dragen we stevig bij aan de verdere verduurzaming van het verkeer in Fryslân”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.