Frysklab in de Bibliotheek van Bolsward

Woensdag 21 oktober is in de Bibliotheek van Bolsward de mogelijkheid om kennis te maken met de Frysklabbus van de Friese bibliotheken.

Je kunt kennis maken met onder andere de 3D printer en de allerlaatste snufjes op het gebied van ICT.

Het kennismaken en delen van de toekomst.

Jongeren van nu groeien op in een geheel nieuwe maatschappij, een kennissamenleving waarin media en technologie een grote rol spelen. Tegenwoordig kan iedereen ontwerpen en produceren. Kennis, apparatuur en materialen die hiervoor nodig zijn, zijn alleen niet overal beschikbaar. FabLabs springen hierop in.

Een FabLab is een maker space, een high-tech productieplek, waar iedereen creatieve ideeën en concepten kan uitwerken tot prototypes en producten. Het is kennisoverdracht in praktische zin: er wordt gemáákt. Een kans voor Bibliotheken, maar ook voor het onderwijs en ondernemend Fryslân.

In Fryslân oriënteren we ons op het ontwikkelen van het FryskLab, de mobiele variant van een FabLab. Een FabLab waarmee we vaardigheden willen stimuleren die nodig zijn voor de wereld van morgen: creativiteit, ondernemerschap, samenwerking en probleemoplossend vermogen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.