Friestalige muziektalent gezocht voor 31steAaipop-festival

Nijland – Stichting Aaipop organiseert al enkele jaren in samenwerking met Friesland Pop de muziektalentenjacht ‘Aaipop der op út’.

Doel van deze talentenjacht is om Friese bands en artiesten een podium te bieden en te stimuleren in hun eigen ontwikkeling, motivatie en inspiratie. De winnaar van Aaipop der op út verdient een bijzonder plekje in de line-up van het grootste Friestalige festival Aaipop. De winnaar opent op Paasmaandag, 2 april 2018, het Aaipop-festival in Nijland.

Stichting Aaipop zoekt bands en artiesten die muziek maken in het Fries of in een Friese streektaal. Alle muzikale genres zijn welkom, van luistermuziek en troubadours tot rock, blues, reggae, hiphop, rap, metal, punk et cetera. Dit jaar vindt Aaipop der op út plaats op zaterdag 3 februari in It  Koartling te Buitenpost.

Bands en artiesten als De Hûnekop, Skraal, troubadour Bruno, Jacob Laverman en Sascha Elisah hebben in voorgaande jaren al meegedaan aan Aaipop der op út en hebben mede door dit evenement de kans gekregen naam te maken in de Friese muziekwereld. Meedoen kan door te mailen naar en meer informatie is te vinden op de website www.aaipop.frl. Als eis wordt gesteld aan de deelnemende bands en artiesten dat zij in het Fries of Friese streektaal optreden en een ieder een set van ongeveer 20 minuten neerzet.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *