Friesland Pop opent de inschrijving van de Kleine Prijs van Fryslân 2022

Vanaf 31 januari kunnen jonge of beginnende popartiesten zich weer inschrijven voor de Kleine Prijs van Fryslân 2022. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre.

Het spreekt voor zich dat eerdere winnaars, in dezelfde samenstelling, uitgesloten zijn van deelname. De voorrondes vinden plaats per categorie, namelijk hip hop/soul, singer-songwriters, elektronisch en bands. De beste drie acts van elke categorie gaan door naar de halve finales waar uiteindelijk 6 finalisten uit voort zullen komen voor de finale van dé Kleine Prijs van Fryslân 2022.

De voorrondes van de Kleine Prijs zullen in april van start gaan, deze zullen plaatsvinden in Oosterwolde, Franeker, Heerenveen en Joure. De halve finales die gepland staan voor juni vinden plaats in Het Bolwerk in Sneek en Iduna in Drachten, waarna de grote finale in september plaats zal hebben, dit zal zijn in Neushoorn te Leeuwarden. Voorafgaand aan de voorrondes, halve finale en finale organiseert Friesland Pop coaching- en workshopdagen, waarbij professionals uit het veld hun expertise delen met de deelnemers.

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Friesland, georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Elk jaar doen ongeveer 40 beginnende Friese acts mee aan de Kleine Prijs, dat zijn gemiddeld zo’n 150 tot 200 muzikanten.

Door de hele provincie worden voorrondes gehouden, veelal in samenwerking met lokale podia, jongerencentra en muziekcafés. Op die manier wordt de drempel laag gehouden voor beginnende muzikanten, die graag meer ervaring op willen doen. Voorafgaand aan elke ronde vinden er coaching bootcamps plaats ter voorbereiding.

Na elk optreden krijgen de artiesten een juryrapport mee naar huis, die vol staat met adviezen en verbeterpunten voor de toekomst. Voor winnaars en de finalisten liggen er elk jaar mooie prijzen klaar, zoals werkbudgetten voor deelname aan Hit The North en optredens op grotere podia en festivals, maar ook individuele muzikanten prijzen.

Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere: Moonloops (2021), CLOUDSURFERS (2020), Delore (2019), Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016) en Abdomen (2015).

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.