Friesland blijft strijdbaar tegen windmolenpark

De Friese politiek en de recreatieondernemers laten het er niet bij zitten in de kwestie van een windmolenpark in het IJsselmeer of, de voorkeur van SWF, een park op en langs de Afsluitdijk.

Er heeft afstemming plaats gevonden tussen de nieuwe gedeputeerden en de betreffende wethouder van Súdwest-Fryslân Gea Akkerman om de lobby richting Tweede Kamer op elkaar af te stemmen.
Gehoopt wordt op een motie in het voordeel van de windmolenplannen van Súdwest-Fryslân.

Eerder al nam de Kamer een motie aan waarin Friesland meer ruimte werd gegeven om zelf te bepalen waar de windmolenparken komen te staan. Waar de Minister overigens totaal ongevoelig voor bleek gezien is onwrikbare houding. Ook in Groningen heeft het lobbyproces erg lang geduurd, maar luisterde Minister Kamp uiteindelijk naar de klachten van de bevolking en ging overstag.

 

(via Groot Sneek)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.