Friese Winter Kampioenschappen 2016

Burgum – Op zaterdagochtend om half 8 vertrokken de Bolswarder zwemmers naar Burgum om daar deel te nemen aan de Friese Winter Kampioenschappen. De eerste afstand die er gezwommen werd was de 200 meter wisselslag. Elka Siesling startte en zwom 5 seconden van haar persoonlijk record af. Ook stond op deze ochtend de 100 meter rugslag op het programma.

Heline Koning zwom haarzelf naar de eerste medaille voor Bolsward dit weekend, en zelfs een gouden. Haar tijd was 1.08.53. Jasper Zuidema sloot de ochtend af met de 200 meter vrije slag, in een tijd van 2.19.57.

Het middagprogramma ging verder met de 100 meter vrije slag. Elvira bij de Weg zwom een tijd van 1.15.80. Christine Berenschot haar doel was om onder de 1.10.00 te zwemmen, en met 1.08.91 lukte dit haar ook. Ook Elka Siesling en Heline Koning behaalden pr’s op deze afstand. Later op de middag stond de 200 meter schoolslag op het programma. Tanja Buwalda en Heline Koning slaagden er beide in om persoonlijke records te zwemmen. Jasper Zuidema sloot de dag af met de 100 meter vlinderslag waar hij 1.12.03 op zwom.

Op zondagochtend waren de zwemmers weer vroeg op pad, onderweg naar Burgum om nieuwe kansen te pakken. Het ochtendprogramma startte met de 200 meter wisselslag voor heren. Jasper Zuidema beet het spits af en begon goed. Hij haalde een pr van 2 seconden en zwom een tijd van 2.34.20. Ook op zijn laatste afstand van dit weekend, de 100 meter rugcrawl behaalde Jasper weer een pr en een tijd van 1.08.76. Christine Berenschot was aan de beurt op de 200 meter vrije slag behaalde een pr van 2 seconden en een tijd van 2.30.20.

Zondagmiddag begon en eindigde met goede resultaten. Elvira bij de Weg behaalde een bronzen medaille op de 50 meter vrije slag, omdat zij de afstand zwom in 32.64. Als allerlaatste afstand van het weekend stond voor de zwemmers van Bolsward de 200 meter rugslag op het programma. Aan de start kwamen Tanja Buwalda, Elka Siesling en Heline Koning. Alle drie de meiden zwommen persoonlijke records, maar alleen Heline ging naar huis met een zilveren medaille, omdat zij 2.28.57 zwom.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.