Friese turntitel voor Roeline Yska uit Nijland

Zaterdag 30 juni vond de laatste turnwedstrijd van dit seizoen plaats in Joure. Dit werd er een met een gouden randje.

Wedstrijdgroep 5 kwam in actie met: Marrit Louwsma, Roeline Yska in niveau E. En Martine Sikma en Janita de Jong in niveau F.

Roelien hangt de vlag met haar turnpak op als teken dat zij Fries kampioen is

Roeline turnde een ijzersterke wedstrijd van begin tot einde. Ze probeerde de nieuwe sprong die succes opleverde bij de toestelfinales, dit pakte wederom goed uit. Ze haalde de hoogste score op brug, turnde een artistieke vloeroefening en wist voor het eerst dit seizoen op de balk te blijven. Zo stapte ze glunderend het podium op met een riante voorsprong op nummer 2 en 3. Turnvriendin Marrit werd 7e. Ze was sterk op brug, maar kwam ten val van de balk.

Martine en Janita kwamen hierna in actie. Janita turnde een goede wedstrijd, bleef op de balk, turnde een nieuwe sprong, nam geen risico op de brug. Ze werd knap 7e met 0,5 verschil met het brons!
Martine begon goed op vloer, maar helaas mislukte de 1e sprong. Ze wist knap de ‘knop’ om te zetten en de wedstrijd weer op te pakken, ze knokte voor iedere 0,1 punt. Ze turnde een strakke brug en een prachtige balk oefening. Hiermee klom ze omhoog naar een knappe 5e plaats.

Eerder in de vroege ochtend werd Noa de Boer uit Exmorra (ex-turnster van Hanzestad), zus van Isa en Yara, Fries Kampioen in pup 1 N3! Een prachtige knappe prestatie.

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.