Friese politici geven startschot voor FutureProef

De FNLI organiseert in samenwerking met Innexus dit initiatief van 2 t/m 8 november om jongeren met een interesse in techniek te stimuleren een opleiding in deze richting te kiezen.

In dit kader gingen regionale politici vandaag gingen letterlijk op de koffie bij de levensmiddelenindustrie: voor de aftrap van de week serveerde UCC een speciale, vers gebrande FutureProef koffie.

Sander de Rouwe, CDA-gedeputeerde, Marieke Vellinga-Beemsterboer, D66-Statenlid, en Sybren Posthumus, FNP-Statenlid van de Provincie Fryslân, openden de week officieel in het bijzijn van de werknemers van UCC Coffee en scholieren van het Marne College uit Bolsward.
Tijdens FutureProef openen 15 levensmiddelenfabrikanten in Drenthe, Friesland en Groningen hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de diverse arbeidskansen die de levensmiddelenindustrie biedt.

Kijk voor meer informatie op www.futureproef.nl

Over FutureProef
FutureProef is een initiatief van de FNLI om zich zichtbaarder te presenteren richting jongeren met technische interesse. Waar kennis en innovatie zich binnen de levensmiddelenindustrie in een razend tempo ontwikkelen, blijft de toestroom van afgestudeerden met de juiste papieren flink achter. Mede om die reden organiseert de FNLI in samenwerking met Innexus van 2 t/m 8 november voor het eerst de Week van de Levensmiddelenindustrie, onder de noemer FutureProef, in Noord-Nederland. Naast de praktijkbezoeken binnen bedrijven en verschillende gastlessen kunnen jongeren meedoen aan een wedstrijd. Daarbij worden ze uitgedaagd om mee te denken over hoe de levensmiddelenbranche zich in de kijker kan spelen bij jongeren.

 

Bron: De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI)

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.