Friese Koers: Banken, Bedrijven en Fondsen tegen Windenergie

Leeuwarden – De Statenfractie Friese Koers wil opheldering van Gedeputeerde Konst nu blijkt dat Banken, Bedrijven en Fondsen helemaal geen geloof meer hebben in het rendement van Windenergie.

Fractievoorzitter Jelle Hiemstra : “Het grootstepensioenfonds ABP wil zijn geld niet in windenergie stoppen, omdat er zeer grote twijfels zijn gerezen of er wel financieel rendement kan worden gehaald uit windenergie en of op termijn de subsidiekraan wel zo kwistig blijft stromen.

Daarnaast blijkt nu dat het aantal aanvragen voor gesubsidieerde projecten voor Windmolens is ingestort, er zijn nog geen 20% aanvragen ingediend ten opzichte van vorig jaar aldus de site van ministerie Economische Zaken.

Ook bestaat er een kans van verlies van toekomstige regionale werkgelegenheid bij de energieconcerns in relatie met de realisatie van 530,5 Megawatt aan Windenergie in onze provincie. Er is immers nu al sprake van overcapaciteit op de energiemarkt.

Het Zweedse energieconcern Vattenfall, eigenaar van het Nederlandse Nuon, maakt al jaren verlies door de overcapaciteit op de energiemarkt. Het gevolg hiervan is dat de elektriciteitsprijzen de komende jaren zeer laag zullen blijven ondanks het sluiten van gas en kolencentrales.

De provincie Fryslân heeft helaas haar handtekening gezet voor de horizon vervuilende windparken, zowel op het land als op het water, van in totaal 530,5 megawatt windenergie zonder de vraag en het aanbod van de markt energiesector te onderzoeken en zonder onze bevolking via een referendum te raadplegen.

Het stoort Friese Koers enorm dat de provincie Fryslân onnodig in brand staat door deze schijndiscussie terwijl het de Friese politieke leiders aan lef ontbreekt om minister Kamp de waarheid te zeggen.

Friese Koers wil dat de provincie Fryslân het Energieakkoord betreffende 530,5 Megawatt voor onze provincie direct opblaast en heeft Mondelinge Vragen hierover gesteld aan de Gedeputeerde.

Je begint tenslotte ook geen bikinizaak in Siberie”, aldus fractievoorzitter Jelle Hiemstra.

 

Via Groot Sneek

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.