Fries turnzilver voor Janita de Jong

Zaterdag 16 april werd het Fries Kampioenschap niveau FGH georganiseerd in Makkum.

Van gymnastiekvereniging Hanzestad in Bolsward namen deel Martine Sikma, Marije Troost, Roeline Yska, Nicole Abelskamp en trainingsgenoten Janita de Jong van Parrega en Marrit Louwsma van SSS Heeg.
De grote kanshebbers waren Janita en Nicole. Janita turnde het hele jaar al sterk en wist te continueren op het FK in jeugd niveau G. Ze kwam te kort op de sprong, maar wist dit te compenseren middels een zeer sterke brug oefening. Ze kwam 0.10 tekort voor goud, maar wist knap het Fries zilver te bemachtigen.

Nicole kwam ongelukkig op de plank met de eerste wedstrijdsprong en verloor hiermee haar podium kansen. Wel wist ze de wedstrijd knap en sportief af te ronden, ze haalde de 2e score op de vrije oefening. Roeline Yska turnde een mooie wedstrijd, ze belandde net naast het podium op een knappe 7e plaats.

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.