Fries turnbrons voor Martine Sikma

Zaterdag 20 mei vond het Fries Kampioenschap niveau D1, G en H plaats in Damwoude. Vier Hanzestad turnsters hadden zich geplaatst, Inge de Roos (Stavoren), Renske Boschma, Elske de Vries en Martine Sikma.

Martine Sikma wint brons

Inge en Renske hadden zich geplaatst als jeugd 2 in niveau H. Beide turnsters waren zeer gespannen. Maar behaalden samen de hoogste score van de wedstrijd op de balk met 11.650 punten. Inge sprong vandaag knap voor het eerst met springplank op de sprong. Dit werd beloond met een mooie 9e plaats. Renske turnde ook goed aan de brug. Helaas mislukte de sprong, waardoor ze geen score kreeg. Hierdoor werd ze teleurgesteld 20e. Martine en Elske hadden zich geplaatst als junior in niveau G. Elske behaalde de hoogste score van de wedstrijd op de balk 12.250 punten! Op sprong kwam ze te kort. Zij werd knap 9e.

Martine wist zich ten opzichte van de plaatsingswedstrijden te verbeteren op de sprong. Ze turnde zeer hoge scores op balk 11.850 en brug 11.050. Ze haalde alle samenstellingseisen op vloer, brug en sprong. Dit werd beloond met een prachtige bronzen medaille in de vorm van een Fries pompeblêd onder het gezang van het Friese volkslied. Martine kan terug kijken op een fantastisch turnseizoen.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.