Frauderende topambtenaar Súdwest-Fryslân

De gemeente Súdwest-Fryslân heeft bij de Rijksrecherche aangifte gedaan van fraude door de Projectleider Realisatie van SWF.

Bij de eerste fase van het bouwrijp maken van het uitbreidingsplan Houkepoort in Sneek dacht de gemeente een contract van €7 miljoen te hebben gesloten met aannemer Volker Wessels Vastgoed, zo meldt de Leeuwarder Courant, terwijl de aannemer een door burgemeester Hayo Apotheker ondertekend contract heeft ter grootte van 14 miljoen euro.

Het gaat hierbij om het contract voor fase 1 van het project. Bij de gemeente wekte het bevreemding dat de vrachtwagens maar af en aan bleven rijden terwijl fase 1 al lang afgerond had moeten zijn. Bij navraag kwam het 14 miljoen euro contract boven tafel en werd fraude vermoed.

De projectleider realisatie is toen op non-actief gezet en is ontslagen (hetgeen hij overigens aanvecht). Er is aangifte bij de Rijksrecherche gedaan, die de zaak momenteel in onderzoek heeft. De motivatie voor de fraude is vooralsnog onverklaarbaar, aangezien betreffende ambtenaar zich niet heeft verrijkt.

Burgemeester Hayo Apotheker wil hangende het onderzoek verder geen inhoudelijke mededelingen doen, zo verklaarde hij aan journalist Koen Pennewaard van de LC, maar denkt niet dat de gemeente met een strop van 7 miljoen euro komt te zitten. “Er is substantieel meer werk gedaan in deze fase dan contractueel was overeengekomen. Dat betekent dat fase 2 en 3 van het project goedkoper worden”. Lees het gedetailleerde verhaal in de Leeuwarder Courant van vandaag. Via Groot Sneek.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *