Fraaie winst voor sc Bolsward (zo)

Na 2 achtereenvolgende overwinningen op respectievelijk Veno en Renado, mochten de mannen van Marc van Hiel afgelopen zondag aantreden tegen Oldeboorn.

Een ploeg, gezien het kracht en powervoetbal waarmee ze vorig seizoen in de 5e klasse overtuigend kampioen werden, waarmee Bolsward het op voorhand niet makkelijk zou krijgen. Na een natte zaterdag lag het sportpark “’t Bolwerk”, ondanks het kunstgras, er prachtig bij in een ongekend lekker najaars zonnetje.

Dat mooie omstandigheden niet automatisch prachtige wedstrijden opleveren,bleek deze middag maar weer eens. Behoudens enkele kleine kansjes van beide partijen, was het hoogtepunt van de eerste 30 minuten de onverwachte blessure van de scheidsrechter. Na de wedstrijd zou hij verklaren, dat hij door de harde ondergrond van het kunstgras weer last had gekregen van zijn hielspoor problemen, maar dit terzijde. Na een oponthoud van een kleine 5 minuten, uitstekende verzorging Daniel Leyenaar, kon er gelukkig weer doorgespeeld worden en achteraf bekeken was deze kleine extra pauze voor Bolsward het startsein om de wedstrijd meer een wedstrijd te laten worden, wat gelijk in een paar goede mogelijkheden, vooral voor de lekker spelende Ozgur Akkus, resulteerde.

Deze goede fase werd tenslotte op slag van rust beloond met een fraai doelpunt van Lorenzo Lemmers. Na rust pakte Bolsward het gelijk weer goed op, met kansen voor Thomas Jan van der Zee en Marc Dijkstra, maar beide keren bracht keeper Tjerk Akkerman van Oldeboorn redding. Na zo’n 10 minuten kwam helaas voor Tom Bleeker een einde aan de wedstrijd. Na een kopduel met een verdediger van Oldeboorn liep hij een zware hoofdwond op, waardoor hij noodgedwongen, in een overigens sportieve wedstrijd, het veld met een bebloed gezicht moest verlaten.

Na dit 2e gedwongen oponthoud, de verlichting moest al aan, ging Bolsward toch weer sterk verder, wat resulteerde in een verdiende 2 – 0 , door een knappe kopgoal van Ozgur Akkus na perfekt voorgeven van Marc Dijkstra. De 3 – 0 was zowaar nog mooier; een splijtende assist van Mounir Bouasrar, sterk ingevallen voor Tom Bleeker, die door Paul Huisman op waarde werd ingeschat en door diezelfde Paul op technisch fraaie wijze werd afgerond.

Verder valt er nog te vermelden, dat scheidsrechter J.K. van Houten 2 x geel trok, netjes verdeeld over beide partijen en Harun en Sahan nog de sterk spelende Ozgur en Marc kwamen vervangen en in de slotminuut keeper Tolga nog knap redding bracht op een vrije trap van Oldeboorn en dat de ploeg als collectief weer weinig weggaf. (met slechts 14 doelpunten tegen de minst gepasseerde verdediging) Ondanks dat het niet altijd hartverwarmend spel was, is het positief te vermelden, dat er met zakelijk
voetbal en met mooie doelpunten en met blijven werken een mooi resultaat werd behaald, waarbij in een kort verleden dan nog wel eens punten werden verspeeld.

As. zondag gaat Bolsward op bezoek bij Oosterlittens, aanvang 14.00, en gaat bij een eventuele overwinning de winterstop in met een 2e plaats op de ranglijst en kan men spreken, er word ook overwinterd in het bekertoernooi, over een mooie 1e seizoenshelft.