Fototentoonstelling “Treinen in de nacht” verlengd vanwege succes

De Hilversumse fotograaf Rob Reinders is al een paar jaar bezig met het fotoproject ‘Spotlights – nachttreinen in model’. In dit project fotografeert Reinders modeltreinen in de stijl van de beroemde Amerikaanse fotograaf O. Winston Link.

Daarvoor bouwt hij voor elke foto eenmalig een eigen decor. In deze unieke expositie is het proces van schets tot foto te zien. Vanwege het grote succes is de tentoonstelling tot eind september te zien in het modelspoormuseum in Sneek.

De Amerikaanse fotograaf O. Winston Link fotografeerde in zwart/wit de laatste stoomtreinen in Amerika. Hij deed dat op een bijzondere manier. Beroemd is zijn foto van een drive-in theater in Laeger, West Virginia met een passerende stoomtrein. De Hilversumse fotograaf Rob Reinders maakt op dezelfde manier zwart/wit foto’s, maar dan met modeltreinen. Daarvoor bouwt hij zelf de locaties na.  Hij beperkt zich daarbij niet alleen tot Amerikaanse treinen, maar ook Franse, Duitse, Nederlandse en zelfs Chinese taferelen zijn nagebouwd en gefotografeerd. In oktober 2012 hebben vier foto’s van Reinders in het O. Winston Link-museum in Roanoke gehangen, als onderdeel van de tentoonstelling ‘In the style of Link’. Tot eind september zijn de schetsen, maquettes en foto’s van Reinders te zien in het modelspoormuseum in Sneek.

Van dinsdag t/m vrijdag en zondag is het museum geopend van 13 tot 17 uur en op zaterdag van 10 tot 17 uur. Het museum zit in het station van Sneek en is goed bereikbaar met de auto, bus en trein. Alle informatie is ook op www.treinenmuseum.nl te vinden.

Trein in de nacht | Foto Rob Reinders


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *