Forse uitbreiding voor SRA Bolsward

 Bolsward – ,,Noord-Nederland is het walhalla van de roestvrijstaal industrie”, vertelt Klaas de Vries van SRA Bolsward. Daarmee heeft hij niets teveel gezegd, want het 18 jaar oude bedrijf heeft de wind flink in de zeilen. Om aan de groeiende vraag naar tank- en apparatenbouw te voldoen, werd vorige week gestart met de bouw van een forse uitbreiding van het huidige bedrijfspand aan De Marne 27A.

In het jaar 2000 besloten Klaas de Vries en Jan Hoekstra de sprong in het diepe te wagen door voor zichzelf te beginnen. In het bedrijfsverzamelgebouw op de Marne vond de start van SRA plaats. ,,We begonnen met 1 unit, maar binnen enkele jaren hadden we al drie units in gebruik. In 2004 werd dan ook het huidige bedrijfspand van circa 900 vierkante meter in gebruik genomen.

Door de gestaag groeiende orderportefeuille werd uitbreiding echter noodzakelijk. ,,We bouwen er 650 vierkante meter bij, maar belangrijker is dat dit deel een hoogte krijgt van 14.5 meter. Nodig om aan de vraag van grotere tanks en silo’s te voldoen.”

Als alles volgens planning verloopt hopen De Vries en Hoekstra eind april de uitbreiding in gebruik te kunnen nemen. Daarna treedt een volgende fase van verbouw aan. Op het bestaande kantoorgedeelte van SRA wordt een verdieping bijgebouwd, waar in de loop van dit jaar de kantoren hun plek krijgen.

Al met al investeert SRA dit jaar zo’n 650.000 euro in nieuw- en verbouw en groeit het aantal medewerkers met 4 fte’s tot een totaal van 18. De uitbreiding en verbouw vindt plaats onder toezicht van architektenbureau Penta uit Harlingen en wordt uitgevoerd door de firma Bakker uit Workum. Verder werken ook Agricola Bouw en Installatiebedrijf Van der Weerd aan de uitbreiding mee.

Op de foto:  Het voltallige personeel van SRA Bolsward op de locatie waar de uitbreiding gerealiseerd wordt.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.