Footgolf ondanks harde wind succesvol verlopen

Het was een droge dag maar wel eentje met veel wind en dat kon wel eens voor hogere scores zorgen.

Maar dat bleek achteraf absoluut niet het geval want in vergelijking met vorig jaar had de winnaar van dit jaar maar 5 pogingen meer nodig dan de winnaar van 2015.

Ook dit jaar waren er op het sportpark het Bolwerk 18 holes uitgezet waarin de deelnemers in zo weinig mogelijk schoten de bal vanaf het startpunt in de hole moesten krijgen. Dit betekend dat men bijvoorbeeld vanaf het oude Cab veld de bal naar het oude Res veld moest schoppen. Met alle hindernissen onderweg. Die waren overigens ook door de organisatie ingebouwd want op sommige velden waren hindernissen ingebouwd.

Doordat het zondagse team van SC Bolsward moest spelen om de periodetitel, waren er wel wat minder deelnemers maar met 55 footgolfers was de organisatie meer dan tevreden. Omdat het 1e moest spelen kon titelverdediger en tweevoudig winnaar Leroy Hogenes nieit meedoen dit jaar. Dat betekende een nieuwe winnaar en dat werd Sander Bruinsma met een score 87 schoten over de 18 holes. Bij de dames was Sharona Meijer de winnares met een score van 127.

Meer foto’s

[pro_ad_display_adzone id=”11964″ cookie=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *