Flyeren voor 50 PLUS

Dinsdagmiddag was 50 PLUS in Bolsward aanwezig om de Bolswarders duidelijk te maken om op hun partij te stemmen.

In eerste instantie zou ook fractievoorzitter Henk Krol in Bolsward aanwezig zijn maar de berichtgeving van het CBS dat 65-plussers er qua inkomen en vermogen aanzienlijk beter voorstaan dan 65-plussers twintig jaar geleden, zorgden ervoor dat Krol elders nodig was en daardoor zijnbezoek aan Friesland moest afbreken.

Wel aanwezig was Willem Terpstra uit Bolsward, hij staat op plaats 39 van de kandidatenlijst van 50 PLUS. Terpstra koos voor 50 PLUS omdat hij als oudere, hij is 76, meer aandacht wil voor de ouderen in Nederland want die worden volgens Terpstra vergeten. En als oud VVD’er heeft hem dat doen besluiten naar deze partij te gaan. De 39e plaats is een onverkiesbare plaats maar dat maakt Terpstra niet uit, hij wilde na zijn loopbaan als varende zich inzetten in de politiek en kwam uit bij 50 PLUS. Mocht het zo zijn dat Terpstra in de kamer zou komen, dan wil hij zich hard maken voor de org van de ouderen, hij vindt dit een zorgelijke situatie. Terpstra:”Ik vind het schandalig dat mensen niet geholpen kunnen worden, ze wachten moeten om op de wc te kunnen komen en dat er luiers moeten komen met 600 sensoren om aan te kunnen geven dat de luier verschoond moet worden, ik denk dat dat veranderd moet worden in Nederland.

Daarnaast wil Terpstra zich ook hard maken voor de pensioenleeftijd, die moet en kan gewoon terug naar 65.

Overigens kan er alleen maar in een deel van Nederland op Terpstra gestemd worden. Doordat er teveel namen voor de lijst waren zijn de leden verdeeld over de verschillende provincies. Daarom kan er alleen Friesland Groningen en Overijssel op Terpstra gestemd worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.