‘Flipperkast-voetbal’ levert SC Bolsward (za) toch nog drie punten op

BOLSWARD – In een bar slechte wedstrijd wist SC Bolsward (za) dan toch nog de drie punten in Bolsward te houden. Tegenstander FC Birdaard had lang zicht op een overwinning, maar moest in de laatste minuut het hoofd buigen tegen een verre van imponerende thuisploeg.

Het was al snel duidelijk dat FC Birdaard niet een team heeft dat voor promotie in aanmerking komt. Ook SC Bolsward lijkt zo spelend – zonder visie – daar zeker geen aanspraak op te mogen maken. Het was zaterdag flipperkast-voetbal met nauwelijks een goede aanval.

In de eerste helft gebeurde dan ook bar weinig. Het was in de 26e minuut dat een niet al te hard afstandsschot van een Birdaard-speler zomaar in de bovenhoek verdween. Doelman Nieuwenhuis stond er bij en keek er naar: 0-1 zowaar. Het spelbeeld bleef zoals het was: weinig opbouw, veel blinde trappen naar voren.

De tweede helft was niet veel beter, al kwam er iets meer ruimte door vermoeidheid bij de gasten. Het was toch Birdaard dat bijna de wedstrijd besliste. Een schot verdween achter René Nieuwenhuis op de paal. Zo sappelde de wedstrijd voort. SC Bolsward wekte niet de indruk zich bijster druk te maken.

De sterke verdediger Martijn Bosklopper zou de man van de wedstrijd worden. In de 72e minuut stoomde hij op dwars door de verdediging van de blauw-zwarten en gaf hij Bart Gietema een niet te missen kans. De spits, amper bediend en in het spel voortkomend, schoot hard en laag raak langs de sterke keeper van Birdaard: 1-1. Het wedstrijdbeeld veranderde daarmee iets ten goede.

Het wonder geschiedde dan toch nog in de laatste minuut. Het doelpunt van Bosklopper uit een scrimmage betekende toch nog een overwinning in een wedstrijd die snel vergeten moet worden.