Film "Leve Boereliefde" op TV

Bolsward leek soms even op Hollywood in de herfst van 2012 tijdens de opnames van Leve Boereliefde, de film van Steven de Jong.

Veel Bolswarders speelden mee als figurant in één van de scene’s die in en om Bolsward werden opgenomen. Toen de film uitkwam was er tijdens de Heamiel ook een vertoning op het Raadhuisplein. Vanaf woensdag 13 juli is de film als serie terug te zien en vindt TV-première plaats van de romantische komedie ‘Leve Boerenliefde‘, met Cas Jansen, Tatum Dagelet, Rense Westra, Waldemar Torenstra e.a. De film is te zien op RTL 5 om 20:30 uur.

Deze romantische plattelandskomedie draait om boer Jelte (Cas Jansen), die na het verlies van zijn vrouw weinig zin heeft in een nieuwe romantisch avontuur. En al helemaal niet met iemand die het boerenleven niet begrijpt.

De meest onwaarschijnlijke vonk die kan overspringen is die tussen hem en Wenda (Tatum Dagelet), de populaire presentatrice van kijkcijferkanon Leve Boerenliefde. Als die datingshow van de keiharde producer Kenneth (Dirk Zeelenberg) uitgerekend op zijn erf een nieuw seizoen komt opnemen, lijkt het een ultieme botsing van culturen te worden. Maar tegen alle vooroordelen over stadsmensen en boeren in, bloeit er tussen het frisse groen bijzondere liefde op.

Foto Petra Kroon

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.