Filevorming tijdens eerste editie Tsjillen in de sloep (video)

Het waren niet allen bootjes die voor drukte zorgden in de grachten van Bolsward, ook langs de kant wist het publiek zich aardig te vermaken met het kijken naar al die vaartuigen die langs kwamen.

Voor het “bootvolk” had de organisatie onderweg een flink aantal acts neergezet die voor vermaak zorgden en die ook beoordeeld werden door een jury. Het publiek op de kant genoot van de bote die soms rijkelijk versiert langs kwamen varen.

(tekst gaat onder de video verder)

Op het kruiswater hadden zich zo’n 100 boten, suppers en pramen verzameld die in een langzame tocht om 21 uur begonnen aan de route door de stad. Omdat bij een eerder inspectie was ontdekt dat vooral bij het stadhuis de gracht wel erg ondiep was, was hier een kluunplaats ingericht. inzittende konden de boot hier verlaten zodat de diepgang van de boot fors verminderde en de boot door kon varen. Maar dat bleek achteraf niet nodig.

En terwijl de juryboot bijna de route van 2 kilometer had afgelegd, voer de laatste boot onder de Zandsterpoort door om aan de tocht te beginnen.

Na afloop verzamelden de bootjes zich weer op het Kruiswater waar het een gezellige waterpicknickplaats werd. De boten bleven wachten op de slotact, een vuurshow die vanaf het water goed te zien was. Maar ook het publiek op de kant genoot van deze vurige slotact. (tekst gaat verder onder de video)

De organisatie is zeer tevreden over het verloop van deze eerste editie van Tsillen in de sloep. Zondag volgt de tweede activiteit, Tsillen te water. In het water van het Hoog Bolwerk zullen deelnemers in zelfgemaakte boten een wedstrijd tegen elkaar afleggen.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.