Fietsers onderweg voor Elfstedentocht

In drieëneenhalf uur tijd werden de fietsers voor de Fietselfstedentocht vanaf het stadhuis in Bolsward weggeschoten voor hun sportieve uitdaging voor vandaag.

Fietsers die zich goed voorbereid hadden en dan toch kan het mis gaan. Zo moest een enkeling nog zijn band plakken voor de stempelpost, was er een valpartij voor de start met gelukkig alleen materiële schade, was iemand zijn startkaart vergeten of was iemand zelf het voorwiel vergeten in de auto te doen.

In de laatste twee gevallen kon de organisatie en de plaatselijke fietsenmaker ervoor zorgen dat er toch gestart kon worden.

Voor één deelneemster leek de tocht in het water te vallen. Na nog geen twintig meter wandelen achter het korps kwam ze ten val waardoor haar startkaart in het water viel. Gelukkig konden toeschouwers in een bootje de kaart dreggen en kon zij alsnog de tocht beginnen.

 

 

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.