Fietselfstedentocht

Finish

22.55 uur, de laatste vier deelnemers arriveren op Plein 1455. (laatste foto update) (facebook)

 

Foto update 

Om 17.55 uur meld de organisatie dat er 5.000 fietsers binnen zijn. Het gaat druk worden de komende uren.

Om 15.15 uur waren er zo’n 1200 fietsers binnen. Omstreeks dat zelfde tijdstip stempelde de “laatste fietser” van vorig jaar in Bolsward voor de 2e keer. En hij was niet alleen. Nog steeds moeten deelnemers beginnen aan de onderste helft. Ze kunnen tot 17.00 uur die stempel halen. Om 16.48 uur melden zich de laatste twee fietsers. Zij besloten om niet verder te fietsen. In totaal is er o’n 1800 liter soep verdeeld onder de fietsers.

Doorkomst in Bolsward

 

Meer foto’s van de doorkomst vind u op onze facebookpagina (klikken). 


Foto’s van de start

Op onze facebookpagina staan de foto’s van de start.

Brandweer Bolsward paraat 

De brandweermannen die deze dag piket dienst hebben zitten vanaf 10.30 uur klaar op de kazerne. Normaal gesproken zijn de mannen thuis en komen bij een alarmering naar de kazerne toe, maar omdat vanaf 10.30 uur de fietsers binnen komen van de bovenste lus is er voor gekozen de piketdienst op de kazerne uit te zitten totdat de grootste groep fietsers Bolsward weer verlaten heeft voor de onderste lus. 

Vlaggenparade

Helaas geen vlag op de Martinikerk dit jaar. Nu veel reacties op de redactie van TV Bolsward over de vlag op het stadhuis. Wederom een verkeerde keuze is de veelgehoorde klacht. Hier had de Bolswarder of op zijn minst de Friese vlag moeten wapperen.

Eerste lus

Omstreeks half 10 melden de eerste deelnemers zich alweer voor de soep die de deelnemers na de eerste 150 km in Bolsward weer krijgen.

101 jaar 

De stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht Fietselfstedentocht Bolsward bestaat dit jaar 101 jaar maar dat betekent niet dat er 101 Elfstedentochten zijn gefietst. Sinds 1947 is de tocht der tochten 66x verreden, alleen de tocht van 2001 is in verband met de MKZ-crisis destijds niet doorgegaan.

60x de Elfstedentocht

Durk Reitsma uit Stiens is vanmorgen in groep 1 vertrokken voor zijn 60e Elfstedentocht. De fiets die hij hiervoor gebruikt heeft hij 56x gebruikt. Voordat Reitsma op weg kon moest hij eerst de eerste groep starten. Vervolgens klom hij op de fiets, hij verwacht tussen 18.00 en 19.00 uur weer aan te komen.

EHBO

Vrijwilligers van de EHBO hadden al vroeg  hun eerste “slachtoffer”. Een campinggast kwam zich melden vanwege een aantal teken die hij had opgelopen op de camping. Deze werden vakkundig verwijderd door de vrijwilligers.

Pech

Nog voor de eerste stempel was er al een lekke band. Ter hoogte van het Marktplein had een deelnemer te maken met een leegloper. Ook op de Harlingerstraat werd er al een band geplakt. Bij Arum waren opvallend veel lekke banden, hier bleken punaises op de weg te zijn gegooid.

Start

Vanaf 5 uur tot aan 8 uur zijn in drieëntwintig groepen 13.496 fietsers gestart voor de Fietselfstedentocht. Iedere acht minuten vertrok een groep met zo’n 600 fietsers vanaf het stadhuis. Ze werden hierbij uitgeleid door één van de drie harmonieorkesten en leden van de Boalserter Skotsploech. Na zo’n 200 meter kregen de deelnemers hun eerste stempel en kon men op weg voor 240 km fietsen. Alle fietsers worden direct na hun stempel geteld door vrijwilligers met een handteller. Op die manier weet de organisatie hoeveel fietsers er zijn vertrokken.

Webcam

Dit jaar geen webcam in de stad, door omstandigheden is het ons helaas niet gelukt.{jcomments on}

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.