Fietsbrug Witmarsummervaart officieel geopend

De nog naamloze fiets en wandelbrug die Plan Noord 2 met het Industriepark verbind is woensdagmiddag officieel in gebruik genomen.

Wethouder Durk Stoker liet daarvoor Esmée de Jong, leerling van het Marnecollege uit 1 HVE, de linten doorknippen. Een grote groep leerlingen van het Marnecollege fietste vervolgens met de wethouder over de brug. De brug zorgt ervoor dat de route naar school voor leerlingen veiliger is geworden omdat zij nu niet meer over de Twibaksdyk hoeven te rijden.

Klaas Wijma die namens de gemeente betrokken was bij de totstandkoming van de brug verteld dat er goed overleg is gevoerd met de buurt en het Marnecollege hoe de brug ingepast kon worden. Hierbij was het noodzakelijk dat de zitbank die aan het water verplaatst moest worden. Daarna was het de beurt aan Groot Lemmer Bruggen en de Haarsmagroep Tjerkwerd om de brug te bouwen. Hierbij is zelfs rekening gehouden met de Elfstedentocht op de schaats.  Het brugdek is zo gemaakt dat eventueel pekelwater niet vanaf de brug op het ijs kan komen. Daarnaast is de brug bij de tocht der tochten een ideale tribune voor het publiek.

Ook is de helingshoek zo gemaakt  dat fietsers geen problemen hebben om de brug op te fietsen.

Een naam voor de brug is er nog niet, die mogen de buurtbewoners en leerlingen van de school bedenken. Via de contactpagina op de website van Noord 2 kunnen namen doorgegeven worden.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.