Fietsbrug Witmarsummervaart nu ook voor auto's (update)

Bolsward – De loop en fietsbrug over de Witmarsummervaart wordt tegenwoordig steeds vaker ook door automobilisten gebruikt.

De brug is dermate breed dat een auto met gemak de twee bochten in de brug kan maken. Waarschijnlijk dat de weg via de brug de afstand voor de automobilist flink inkort want volgens een buurtbewoner gebeurt het meerdere malen per week dat auto’s de brug gebruiken. En volgens de buurtbewoner die wij spraken zijn het de laatste tijd ook vaak politieauto’s die over de fiets en loopbrug rijden.

Via Twitter vraagt hij aan de gemeente of dit nu de bedoeling is en mag. Want vrijdagavond werd de brug door een politieauto gebruikt om over te steken. Omstreeks dat tijdstip was er overigens ook een melding van een ongeval op het kruispunt Marnezijl. Maar de route via de Twibaksdyk zou in dit geval waarschijnlijk sneller zijn omdat de bochten in de brug dermate haaks zijn dat dit niet op volle snelheid gereden kan worden.

De discussie die op Facebook ontstaat gaat met name of de politie dit nu wel of niet mag doen. Volgens een lezer heeft de politie een ontheffing om de brug te gebruiken als dit voor de veiligheid verstandig is. Anderen twijfelen aan die reden. We hebben de politie om een uitleg gevraagd maar de hebben tot nu te niet gereageerd. De gemeente is vanwege het weekend niet bereikbaar voor commentaar.

 

Update: Via twitter liet wethouder Maarten Offinga weten:”@TVBolsward dit is niet de bedoeling. hier moeten / gaan we wat aan gaan doen”.

Dit artikel delen

Bolsward Gezellig op de Veluwe

Bolsward is misschien wel het gezelligste dorp op de Veluwe. Jaarlijks komen er duizenden toeristen (voornamelijk uit de Randstad) om tot rust te komen op de Veluwe in Bolsward. Op deBolswardgids.nl ontdek jij de plekjes en activiteiten in de regio die jij niet gemist mag hebben. Wil jij met jouw bedrijf een bijdrage leveren aan deBolswardgids? Neem dan contact met ons op.